Шест общини останаха без ток след мощната буря в Северозапада

OFFNews 03 септември 2017 в 16:01 5441 0

Шест общини от Врачанска област са без ток заради силната буря. Става дума за Враца, Мездра, Бяла Слатина, Роман, Борован и Криводол. Само за няколко минути скоростта на вятъра рязко се покачи до ураганни стойности. Във Враца има десетки паднали дървета и клони, изкъртени са пътни знаци. Силният вятър е обърнал метален щанд. Пострадала е една жена, която е настанена в болница със счупен таз, съобщи БНР.

Силен дъжд с бурен вятър от 76 км. в час събори клони по улиците, а също и саксии от по-висите етажи на кооперациите в Кюстендил. Бурята продължи около 15 минути. На моменти западният вятър стигна скорост от 21 метра в секунда, казаха от метеорологичната станция. Екипи на Служба "Пожарна безопасност и защита на населението" отстраниха паднал клон на централния булевард "Цар Освободител" при спортният комплекс "Осогово".

Там полицаи регулираха движението, докато трасето беше почистено. Имаше паднали клони и по булевард "Георги Раковски", покрай река Банщица.

Всички проблеми, причинени от краткотрайната буря, която се разрази над София, вече са отстранени, съобщи Красимир Димитров от Дирекция "Аварийна помощ и превенция". Екипите вече се прибраха в базата, няма проблеми никъде. Наблюдаваме обекти, изпълнили сме сигналите за паднали клони. За момента ситуацията е нормална. Направили сме обходи на критичните места, където може да се получи завирявания. В момента и времето се оправи, така че няма никакъв проблем.

По-рано днес в Столичната община постъпиха 25 сигнала за проблеми, причинени от краткотрайната буря, която се разрази над столицата. Сигналите бяха предимно за повалени дървета и клони. Отстранено бе и паднало дърво, което временно затрудни движението на трамвай №10. Жълт код за обилни валежи, придружени от гръмотевици, е обявен за 5 области в Северозападна и централна Северна България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков