Шефът на ПСС остава в изкуствена кома

Симона Костадинова 06 април 2015 в 12:25 4690 0

Методи Тодоров

Директорът на Планинската спасителна служба (ПСС) Методи Тодоров остава в медикаментозна кома.

Това съобщи председателят на Българския червен кръст Христо Григоров за OFFNews.

Тодоров пострада при инцидент в края на миналата седмица. Той се подхлъзнал на стълбище, докато се качвал, и паднал, като ударил главата си. Инцидентът станал в базата на ПСС в Пампорово, където Тодоров бил в командировка. Тодоров веднага бил откаран в болницата в Смолян, а след това бил превозен с хеликоптер до ВМА-София. Там той претърпя животоспасяваща операция, след която лекарите са го поставили в медикаментозна кома.

През уикенда не е настъпила промяна в състоянието на Тодоров. Лекарите не се наемат да дадат прогноза.

"Прогнози в едно такова състояние никой не би могъл да да направи, но хубавото е, че според изследванията нещата са стабилни. Това е добре, защото няма развитие в посока към по-лошо. В тази тежка ситуация това, все пак, е един светъл лъч", коментира Григоров и допълни, че единственото, което остава сега, е да се молим за Методи Тодоров.

Очаква се днес или утре да му бъдат направени и по-широки изследвания, които да дадат повече информация за състоянието на Тодоров.

"Човек от толкова време да спасява животи, да гази в лавини, да помага, а в крайна сметка по време на командировка да се случи подобно нещо. Но никой не е застрахован - всички сме гости на тази земя", каза още председателят на БЧК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !