Шефът на КАТ: Опитаха се да ме отровят в ареста, сложиха ми хапче в хляба

OFFNews 29 април 2022 в 12:48 6488 2

Шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев е открил хапче в закуската си, когато е лежал в ареста в Асеновград. Той бе задържан през май 2021 г. по обвинение за престъпление по служба. По думите му въпросното хапче било дрога или отрова, а целта е била да бъде отровен или очернен.

Тенев твърди, че е имало посегателство срещу дома му отпреди две седмици, докато текат проверките за злоупотреби с глоби в КАТ. В края на април стана ясно, че над 20 служители на Главна дирекция "Национална полиция" са анулирали незаконно фишове и глоби за нарушение на правилата на пътя. Загубите за бюджета са за 70 000 лв.

"Имаше нещо поставено на вратата. Не мога да коментирам повече. Нещо, което да ме сплаши. Миналата година, когато бях задържан в РПУ – Асеновград, на втория ден в килията получих закуска. При захапването на сандвича хлябът се отчупи и падна едно хапче. Най-вероятно целта е била да бъда физически премахнат или да ми се даде наркотик", заяви Тенев пред Нова тв.

Тенчо Тенев бе задържан през май м.г. в Пловдив и бе обвинен за престъпление по служба и незаконно държане на боеприпаси. Според прокуратурата той е превишил властта и правата си и е нарушил вътрешните правила за реда и условията за сключване на договори за дарения, получаването и управлението им, утвърдени със заповед на министъра на вътрешните работи, и е избрал изпълнители за сключване на договори за дарение в полза на РУ - Асеновград, без да има право на това. Даренията са около 10 500 лв.

Тенчо Тенев беше освободен от поста зам.-шеф на столичната "Пътна полиция" по времето на Цветан Цветанов. Той обжалва решението и съдът го възстанови на работа в системата като началник на група в Охранителна полиция – Асеновград.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

29.04 2022 в 17:31

:–))))))))))))))
Пуснах сълза от смях!!!

2744

1

AAA

29.04 2022 в 16:55

Тоя ни взе за балъци с това хапче . Тия където уж са му го набутали явно и те са били катаджии !