Сексуален нагон. Задържаният за убийството на 82-годишна жена в Русенско направил самопризнания

OFFNews 06 януари 2023 в 16:20 3326 0

Снимка Архив

18-годишният младеж, който беше задържан за убийството на 82-годишна жена в русенското село Щръклево, е направил самопризнания, като мотивът за престъплението е сексуален. 

Това стана ясно на брифинг окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев и заместник-директорът на областната дирекция на МВР в Русе комисар Явор Димитров.

Аутопсията е показала, че смъртта е настъпила от задушаване. Младежът доскоро е живеел с родителите си в Дания. Върнали се в България през септември 2022 г. и купили къща до имота на жертвата, предаде БТА. 

18-годишният младеж направил самопризнания. Извършен е и следствен експеримент, който е доказал това. Младежът, който е учил само до девети клас, разбира какво е извършил и изразява съжаление за стореното.

По делото са извършени огледи, претърсване, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели и са назначени експертизи.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Русенската окръжна прокуратура обвиняемият е задържан за срок от 72 часа, като този следобед в съда ще бъде гледана мярката му за неотклонение. Искането на прокуратурата е той да остане за постоянно в ареста.

За тежкото престъпление законът предвижда от 10 до 20 години затвор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!