СДВР: Днес ще преговаряме с хората на Орлов мост. Вчера ни спря и това, че имаше много жени

OFFNews 08 август 2020 в 09:01 11890 7

В днешния ден разговорите с протестиращите на "Орлов мост" ще продължат с цел възстановяване на обществения ред и на движението по пътните кръстовища, заяви на извънреден брифинг тази сутрин главен инспектор Красимира Стоядинова от СДВР. Няма арестувани през нощта, уточни тя.

По-рано тази сутрин журналистът от Антикорупционния фонд Николай Стайков, автор на разследването "Осемте джуджета", обяви, че е бил арестуван снощи и отведен в 4-то Районно заедно с един от протестиращите - Александър Радков.

По-малко от 24 часа, след като вчера бяха премахнати палатковите лагери, снощи протестиращите отново ги възстановиха, съобщи Стоядинова, добавяйки, че събралото се множество от протеста снощи се е установило отново на "Орлов мост", където "са започнали да изграждат барикади с кофи за смет, кашпи и паркови пейки". В резултат на тези действия към момента са изградени плътни барикади, които не позволяват преминаването на превозни средства.

От СДВР казаха също, че събралите са на "Орлов мост хора категорично са отказали да разговарят с полицията и да отстъпят от позицията си. Започнали са дори да събират камъни и бутилки, като са говорели помежду си, че ще ги използват, ако бъдат атакувани.

На барикадата е имало изключително много жени, което е попречило на полицаите да използват физическа сила срещу протестиращите, подчерта още Красимира Стоядинова.

"Уважаваме правото на протест на всички граждани, но в същото време призоваваме протестите да бъдат мирни и да се съобразяват със законовите разпоредби", каза още тя.

До ранните чaсове на днешния ден протестиращите на барокадата на Орлов мост бяха в очакване на намеса на полицията. Макар че до около 4 през нощта в района имаше полицейско присъствие, МВР не предприе акция. В същото време, хора на барикадата на няколко пъти призоваваха всички да не изпозлват агресия срещу полицията, дори акцията да започне.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2100

7

гоуемио

18.08 2020 в 13:49

Какво има да преговаряте с шепа лумпени?!?!!? Това сме го правили, но 3/4 от софиянци го искаха, а не 2-3000 задръстеняци...

11719

6

Краси

08.08 2020 в 12:29

Уважаеми полицаи, не си цапайте ръцете, за да защитавате престъпници. Вашите работодатели сме ние, данъкоплатците, и ние не искаме да махате блокадите от кръстовищата, нито сме ви разрешили да ни биете, когато протестираме.
Нека Бойко, чичо Валери или Шкембо отидат да преговарят, а не да се крият зад вас. Ако дойдат да разговарят с нас, не бихме им сторили нищо лошо, а само бихме им изложили аргументите си, защо трябва да си ходят. Така биха направили истински държавници, но тия са страхливи шушумиги и затова не ги искаме повече!

2975

5

ДА ПРАТЯТ МЕТРЕСАТА НА ШИШИ ВАЛЕРИЯ СИМЕНОНОВ ДА ПРЕГОВАРЯ!

ОСТАВКА УТАЙКА ДОЛНА!

6145

4

kokoten

08.08 2020 в 11:13

Хора,карате ме да се гордея с вас....Долу Мутрата и подлогите му...нека това да е края на поредния изедник...и дано това да е последния....обединения народ ще победи....

17439

3

мнение от IP

08.08 2020 в 10:06

И всичко заради един спящ с пачки. Кретения.

4821

2

Марто

08.08 2020 в 09:39

Ей, марионетки!
Чувствате ли се изоставени от тиквун и каскет ага?
Вие не сте пешки, вие сте пионки!
Решението си го взимате вие!

3000

1

N3k1

08.08 2020 в 09:19

Всички граждани са равни пред закона. Жените могат да протестират колкото мъжете, не ги принизявайте до втора категория.