Сблъсъци и ранени след мача Литекс-Левски (видео)

OFFNews 09 декември 2015 в 08:22 4003 0

Петима полицаи, журналист и няколко фенове на футболен клуб "Левски" пострадаха при сблъсъци след края на мача с "Литекс" от турнира за Купата на България. Срещата се игра в Ловеч, като домакините спечелиха с 3:0 след продължения, съобщава БНР.

Сблъсъците между полицията и фенове на "Левски" започнаха още в края на двубоя, а най-вероятната причина е негативният резултат за отбора.

След като бяха замеряни с бутилки, камъни, бомбички и други опасни предмети, полицаи влязоха в сектора с феновете. Положението беше овладяно, но то ескалира отново веднага след последния съдийски сигнал.

Когато привържениците на сините напускаха градския стадион в Ловеч, те отново започнаха да хвърлят предмети по силите на реда и се наложи употребата на физическа сила.

Петима полицаи са пострадали и са потърсили помощ в Спешното отделение на болницата в града. Журналист от столичен сайт пък се оплака, че е бил ударен от униформен. По думите му, няколко фенове на "Левски" също са били ранени, като един от тях е със сериозна рана на главата. Три полицейски автомобила са със счупени стъкла.

Заради осуетяване на проверка са били задържани четирима запалянковци, но са освободени след като са им били съставени актове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови