Съдия от търговското отделение на СГС се самоуби

OFFNews 18 февруари 2016 в 11:26 7404 2

Председателят на 5 състав в Търговското отделение на Софийския градски съд Цветан Ценов е открит мъртъв тази нощ, съобщиха от съда. Той е командирован в СГС от 23 декември 2015 г. от Софийски районен съд. По негово настояване от 22 февруари 2016 г. той е трябвало да се върне на работа в СРС.

От прокуратурата съобщиха, че разследват подпомагане или склоняване към самоубийство.

Около 3.50 ч. тази сутрин екипи на Бърза помощ и столичната полиция са се отзовали на сигнал за намерено тяло на мъж в непосредствена близост до бл. № 515 в кв. „Връбница”. 

Първоначалните данни и оперативни версии, въз основа на които е започнало разследването, сочат, че починалият е скочил от междуетажна площадка на посочената жилищна кооперация и смъртта е настъпила от травматичните увреждания вследствие на падането, уточняват от държавното обвинение. Окончателното потвърждаване на въпросната версия обаче налага провеждането на аутопсия, оглед на жилището му (намиращо се в същия блок) и съдебно-медицинска експертиза. Поради наличните първоначални данни, досъдебното производство е започнало за престъпление по чл. 127, ал.1 НК – подпомагане или склоняване към самоубийство.

_______

Доскоро в търговското отделение на СГС правораздаваше уволнената от ВСС съдия Румяна Ченалова, героиня от записите на разговора, станал популярен като „двете каки“. Ченалова беше основен герой в аферата „Белведере“, за която алармира френския посланик у нас, с твърдението, че българският съд се опитва да открадне бизнеса на френска фирма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews