С над 170 км/ч и 2 промила алкохол е карал мъжът, помел спирка и коли във Велико Търново

OFFNews 21 ноември 2022 в 21:01 2857 1

кола

Снимка БНТ

Смачканата кола на мъжа.

С близо 2 промила алкохол в кръвта и с над 170 километра в час е шофирал мъжът, който отнесе автобусна спирка, две коли и склад за вендинг машини във Велико Търново. Очаква се Районната прокуратура в града да му повдигне две обвинения, съобщи БНТ.

36-годишният водач ще бъде обвинен за шофиране в нетрезво състояние и причиняване на тежки материални щети.

Инцидентът е станал в неделя малко след 22:00 часа на улица "Магистрална" във Велико Търново, която е най-натоварена отсечка в града, защото е част от главния път София-Варна.

Мъжът се движел в посока от входа на Велико Търново към центъра на града, когато не успял да овладее автомобила, ударил се в две от паркираните коли, във фасадата на склад за вендинг машини и спрял в спирка на градския транспорт. Километражът на автомобила му замръзнал на 175 км/ч, твърдят очевидци на инцидента.

"Според мен е карал с над 190-200 километра в час, тъй като спирачният път, скоростта на удара е била около 170 км/ч", обясни собственикът на отнесения склад Стефан Миланов.

На място дрегерът отчел близо 2 промила алкохол в кръвта му. При удара като по чудо няма жертви и тежко пострадали. Материалните щети обаче са огромни.

"15 минути преди инцидента съм бил на обекта и когато вече дойдохме тук, стана ясно, че е много сериозен ударът. Нашата кола беше паркирана на 10 метра от сегашното й място, автомобилът е тотална щета. Унищожена е предимно фасадата на сградата, вътре наши водни и вендинг машини, което на нас ни спира работата поне за 2-3 седмици, докато възстановим щетите", разказа още Миланов.

Водачът е настанен в ортопедията на великотърновската болница със счупена ключица. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8053

1

DARTH VADER

21.11 2022 в 23:29

ДОКАТО НЯМА ЕФЕКТИВНИ И ТЕЖКИ ПРИСЪДИ,НЕЩАТА ЩЕ ВЪРВЯТ НА ОЩЕ ПО-ЗЛЕ...

АКО НЯКОЙ РАЗЧИТА НА ОСЪЗНАВАНЕТО НА ИНДИВИДА,ГРЕШИ

СТРАХ ОТ СПРАВЕДЛИВО НАКАЗАНИЕ Е НУЖЕН...ДОСТА СПРАВЕДЛИВО-ГОРНАТА ГРАНИЦА ВИЗИРАМ