Русенската община Сливо поле обяви бедствено положение

OFFNews Последна промяна на 02 юни 2017 в 10:32 2517 0

Снимка БГНЕС

Русенската община Сливо поле обявила бедствено положение заради щетите, нанесени от разразилата се снощи силна буря с проливен дъжд и градушка.

Сериозни щети са нанесени в град Сливо поле и в селата Ряхово, Кошарна, Стамболово, Борисово и Юделник, предаде БГНЕС.

Стихията е повалила дървета и пет електрически стълба. Унищожени са зеленчукови насаждения, овощни дървета и житни култури. В шестте населени места има нарушения на електроснабдяването и водоподаването.

Сформиран кризисен щаб с участието на групата за бедствия и аварии към общината, Районното полицейско управление и противопожарната служба и отрано сутринта служителите са на терен. Екипи на електроразпределителното дружество също са на място, тъй като през нощта не е имало условия за работа заради дъжда. Изпратени са хора по населените места, които да помагат с резачки и друга техника, за да се отстранят падналите дървета и клони.

Паднали дървета има и в Русе, главно в района на Професионалната гимназия по строителство, където огромен клон се е откършил и пречупил и ствола на съседно дърво. Цялата дървесна маса се е стоварила на тротоара, като е образувала непроходима барикада от листа и клони. Унищожени са зеленчукови насаждения, овощни дървета и житни култури