Рецидивист тормози цяло село. Последно преби старец посред бял ден и му задигна пенсията

OFFNews 11 август 2023 в 12:17 2036 0

полиция

Снимка Архив

Хората живеят в непрекъснат страх.

89-годишен мъж от ямболското село Лозенец е приет в болница след побой от 20- годишен рецидивист, който преди това го ограбил. Крадецът е задържан, а в селото твърдят, че той е извършил поредица от обири и искат справедлива присъда, съобщи бТВ.

Нападението е посред бял ден, часове след като възрастния мъж взел пенсията си. Докато почивал в сряда по обед, крадецът прескочил оградата на къщата му, влязъл в стаята и започнал жесток побой.

Пребитият е откаран в ямболската болница, където лекарите се борят за живота му. 20-годишният Валентин Вичев е задържан за 72 часа и е с обвинение за грабеж. В селото разказват, че е обрал десетки къщи, но има само условна присъда.

"Преди 2-3 г. влиза веднъж, след няколко месеца втори път и никаква полза, осъдиха го на пробация и това е", разказа Йорданка Стойчева.

"Случаят с баба Еленка е най-пресен. Там влиза четири пъти, чака възрастните хора да излязат от къщи. Влиза, взема парите и излиза", добавя кметът на селото Динка Караиванова, която подава десетки сигнали без особена полза.

Хората живеят в непрекъснат страх. Бабата на нападателя не изключва внука ѝ да употребява наркотици.

"Нищо не можем да направим. Много приятели има, те го потопиха, ние като му говорим, той не чуваше. Всички съжаляваме, но нищо не можем да помогнем", каза Желязка Стефанова.

В Лозенец се готвят за протести, ако нападателят излезе на свобода.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!