Рецидивист нападна с брадва и заплаши с убийство кмет на благоевградско село

Преди да се засели в село Раздол, нападателят е изгонен от село край Сандански

OFFNews 04 септември 2023 в 14:51 1196 0

Емил Илиев

Снимка БГНЕС/Архив

Емил Илиев

Кметът на благоевградското село Струмяни Емил Илиев е бил нападнат с брадва от жител на село Раздол, който му отправил директна закана за убийство, предаде БНР. 

Мъжът е рецидивист и е задържан. Местните настояват той да бъде изселен.

Илиев бил на обход в землищата на няколко гранични села, заедно с кметски наместници. Сблъсъкът с нападателя станал след направена поредна забележка, че няма право да прегражда общински пътища.

Мъжът, който има десетки криминални прояви и висящи производства, вдигнал брадва към общинския кмет и го заплашил с убийство.Заради намесата на колегите му не се стигнало до фатални последствия.

"Само факта, че може да посегне на три длъжностни лица, които изпълняват служебните си задължения, представете си какво ще бъде за обикновените жители и граждани на община Струмяни. Следващият момент ще е убийство", коментира кметът на Струмяни. 

Повече от пет години криминално проявеният мъж, който преди това е бил изгонен от село в община Сандански, тормози местното население - предимно възрастни хора. Те настояват рецидивистът да напусне района.

Кметът е сезирал всички институции за проблема.

"В момента съм сезирал абсолютно всички институции вследствие на самоправните действия на това лице и терора, който налага над местните хора, заплахи, има бити възрастни, знаете, че населението в района е предимно възрастни хора над 80 години", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика