Републиканският шампион Александър Лютаков се удави на състезание

OFFNews 13 септември 2014 в 11:53 20586 5

Републиканският шампион по подводен риболов Александър Лютаков е бил открит удавен вчера, по време първенството в Созопол.

Трагедията прекрати започналото вчера Републиканско първенство по подводен риболов в Созопол.

Люктаков е само на 23 години, от Бургас.

Първенството започнало в 10:15 и трябвало да продължи 6 часа. В лодката, с която е бил отборът на Александър Лютаков са били 4 човека. Той е пожелал да отиде от северната част на остров Свети Иван. Гмурнал се е на 12 метра дълбочина, а там има рифове. Не е изплувал след определеното време.

Тялото е открито след 5-часово издирване.

"Той е един от най-добрите ни състезатели. Увлякъл се е и просто му е свършил въздуха и предполагаме, че е изпаднал в аленя и е поел вода. Аутопсията ще покаже дали това е така. Той си е оставил на буя двата харпуна, ударената риба, а влязъл с трети харпун, по-малък, и е станала белята”, каза председателят на Българската федерация по подводни спортове Атанас Катрафилов пред радио "Фокус".

"Много съм разстроен. Предстои ни да отидем в полицията, тъй като се води следствие. Просто съм неадкватен и съм на хапчета. Аз от четири години съм председател на тази федерация и е много тежко. Има 54 участника и вече единият го няма.

Александър Лютаков предния ден беше първи и днес го удостоихме посмъртно с купата, която му се полага за деня и вече вечно", каза още Катрафилов.

Александър е бил състезател в клуб „Тритон” в Бургас и в клуба на Военноморското училище във Варна.

Поклонението и погребението на младия състезател ще е днес от 15:30 часа в Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови