Разследват смъртта на служителката на МОН Олга Генчева

Александра Маркарян 16 април 2015 в 19:17 10097 1

Министърът на образованието проф. Тодор Танев определи комисия, която да извърши разследване на трагичния инцидент, при който вчера загина служител на Министерството, съобщиха от пресцентъра на МОН в отговор на запитване от OFFNews.

Олга Генчева падна от 7-ия етаж на сграда на МОН в София, на бул. "Г.М. Димитров", в която се помещава международният отдел. По първоначална информация жената е скочила от сградата. Инцидентът стана към 14.30 ч. на 15 април. Тялото й било забелязано от охранителите на камерите. След това било намерено и предмъртно писмо, в което Генчева обяснява къде иска да бъде погребана.

Олга Генчева е родена през 1986 г. в София. Тя е магистър по славянска филология в Софийския университет, където е била и докторант (2011-2014)

От 18.11.2013 година до 06.02.2015 година е работила на граждански договор към дирекция „Международно и европейско сътрудничество“ (МЕС) в МОН.

На 09.02.2015 година е назначена на длъжност „младши експерт“ в дирекция МЕС.

Съгласно медицинското й удостоверение от 26.01.2015 г. не е страдала от никакви болести.

След трагичния инцидент вчера ръководството на МОН изпрати на място служителя по сигурността на информацията и директора на дирекция МЕС, за да съдействат на органите на реда и медицинския екип.

Днес членовете на определената от министъра комисия посетиха мястото на инцидента – бул. „Г.М. Димитров“ №52А. В тридневен срок от узнаване за злополуката комисията ще изготви протокол въз основа на резултатите от разследването с приложени писмени показания на свидетели. В същия срок комисията ще представи от името на работодателя декларация по образец в териториалното поделение на НОИ.

Служители на Министерството се свързаха с близките на Олга Генчева за съдействие и помощ при организацията на погребението, за което МОН ще поеме разходите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови