Разследват полицай, изпратил свой клип със сексуално съдържание на ученик

OFFNews 23 май 2024 в 09:35 2328 0

Снимка GettyImages

Разследват полицай от Твърдица заради съмнения за нецензурни видеоклипове с негово участие, съобщава бТВ. След публикуване на кадрите в социалните мрежи полицията се самосезира. По случая работят и от отдел "Киберсигурност" към ГДБОП. 

Скандалното видео е изпратено до момче от Стара Загора с фалшив профил на момиче. Историята започва през есента на миналата година в Твърдица, когато група деца са спрени от полицая, който според момчето започва флирт с малолетно момиче.

Провокирано от поведението му, момчето се прибира и прави фалшив профил на момиче в социалните мрежи. Представя се за 13-годишна ученичка, а полицаят веднага започва да пише.

С фалшивия профил момчето няколко пъти отбелязва пред служителя на реда, че е на 13 години. Полицаят обаче отговорил, че няма проблем, щом за момичето също не е, че той е над 30 и няколко години. Следват сексуални намеци и предложения. На третия ден от започването на чата мъжът изпратил и клип.

Видеото е със сексуално съдържание, а в края се вижда лицето на полицая, който се снима сам. Ученикът не е подавал сигнал към полицията, но твърди, че родителите му знаят за случилото се. Изпраща видеото на свой приятел, също ученик, който го публикува в социалните мрежи.

"Аз го пуснах в социалните мрежи, във Фейсбук и Инстаграм, с цензура, като се описва случая и са прикачени чатовете към публикациите", казва ученикът.

След публикациите в социалните мрежи полицията в Сливен се самосезира и започва вътрешно разследване. Момчето твърди, че при разпитите в полицията е посочил и други подобни случаи, за които не са подавани сигнали.

"Предимно момичета под 18 години, малолетни и непълнолетни. Имам и мои познати, приятелки, на които е писал“, казва той. Когато полицаят е попитан в чата какво работи, той изпратил стикер на патрулка.

От полицията в Сливен отказват коментар, но в писмено становище посочват, че служителят е временно отстранен от работа.

Според ръководството 35-годишният полицай няма нарушения и съвестно изпълнява работата си. Разследването трябва да докаже дали той е изпратил скандалното видео, или само го е съхранявал в телефона си. По информация на бТВ неговата версия е, че е загубил мобилния си апарат.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Най-влиятелните хора в Европа се събират в София