Разпитват четиримата оцелели след пожара в "Арсенал"

OFFNews 26 април 2016 в 08:12 1868 0

Четиримата работници, които успяха да се измъкнат живи и без наранявания от взрива в завод "Арсенал", се очаква да бъдат разпитани от разследващите днес.

Продължава разследването на причините за инцидента, при който загинаха двама души.

Смята се, че причината за трагедията е искра по време на работа, която е запалила барута в помещението. Двамата загинали са били дългогодишни служители в завода. Те са починали от изгарянията си.

Работният процес в завода продължава по график.

От ръководството обявиха, че няма разрушения или екологични щети в следвствие на инцидента. Очаква се семействата на загиналите служители да бъдат обезщетени, когато разследването приключи.

Навсякъде по света се случват инциденти като този в "Арсенал". Това е много рискова професия. Това заяви пред bTV експертът по боеприпаси, бивш зам.-министър на отбраната и депутат от ГЕРБ Валентин Радев по повод трагедията в завода.

Радев обясни, че в "Арсенал" работят 6000 души. Тепърва следствието ще изяснява дали има и човешка греша, довела до аварията, каза той.

Според Станимир Тончев от пожарната в Казанлък все още не може да се каже причината за пожара. Това щяло да изяснява следствието. Огнеборците получили сигнала в понеделник около 10,30 ч и на място изпратили два екипа. Там вече заварили пожарната на завода.

Близки на загиналите пък твърдят, че в Арсенал наемали хора без нужното образование.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!