Разкрита е телефонна измама за 70 000 лева в Разград, трима са задържани

OFFNews 20 юли 2022 в 11:42 1223 3

телефон

Снимка pixabay

телефон

Трима мъже - на 25, 27 и 38 години, са задържани за телефонни измами, съобщиха от пресцентъра на МВР. Арестите са заради "ало" измама за 70 000 лева в Разград.

В акцията по задържането са участвали служители на Главна дирекция "Национална полиция" и областните дирекции в Разград и Велико Търново, като мъжете са арестувани в Горна Оряховица.

От три адреса са иззети множество мобилни телефони, СИМ-карти, пари и други съотносими към извършваните престъпления вещи.

В хода на действията по разследване са установени достатъчно доказателства, че те са съпричастни към телефонна измама, извършена в условията на продължавано престъпление между 21 и 30 януари. Жертвата е 50-годишна жена.

Схемата, по която е действано с нея, е "оказване на помощ на полицията в акция за залавяне на измамници". Жената предала на два пъти сумата от 70 000 лв., която таксиметров шофьор от Варна в качеството си на "муле" оставял в село Моравица.

Установено е също, че мъжете са съпричастни към още пет опита за измами в Област Разград. По случая е образувано досъдебно производство. С постановление на държавното обвинение на 38-годишния мъж е наложена мярка за задържане за срок до 72 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!