Разбиха оранжерия за марихуана в центъра на Бургас

OFFNews 28 юли 2017 в 12:56 4459 0

Близо 50 кг. неизсушена марихуана и 2,5 кг. суха са открити и иззети при претърсване в частен апартамент, разположен на ул. "Цар Симеон" в центъра на Бургас, обитаван от двама братя - И.Б., 31 годишен и В.Б., 34 годишен.

При претърсването, осъществено от служители на Първо Районно управление – Бургас, е открито специално пригодено и оборудвано с техника помещение, като са иззети : рефлекторни лампи, трансформатори, влагоабсорбатор и климатична система, 64 саксии с конопени растения / всяко с височина около 200 см./, съобщават от пресцентъра на МВР. 

В хола на апартамента полицаите открили и иззели : топче с тревна маса / канабис/, тревисти растения, съцветия, стебла и листна маса, стръкове със зелена листна маса / канабис/, съхранявани в чувал, саксия с канабисово растение с височина 50 см., както и три лампи. В спалнята на апартамента са открити пет буркана, съдържащи зелена суха тревна маса /канабис/, като общото количество иззета суха и зелена тревна маса е с общо тегло от рекордните - 52.5 кг.В жилището са задържани братята И.Б. и В.Б., както и 32 годишния А.С. от Бургас. Към момента спрямо И.Б. е повдигнато обвинение, като е определена парична гаранция в размер на 5 000 лв. Предстои повдигане на обвинения и спрямо втория брат.
Работата по случая продължава под прякото ръководство и надзора на Окръжна прокуратура – Бургас.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Кристин Димитрова: седмокласниците писаха по разказа ѝ, а медиите я представиха като майката на Папи Ханс (подкаст)