Разбиха нарколаборатория в Сливен

OFFNews 15 юли 2023 в 09:14 1197 0

полиция

Снимка БГНЕС

МВР

Химическа лаборатория за производство на наркотици и прекурсори е установена при полицейска операция в Сливен. Това съобщиха от Окръжната прокуратура, под чието ръководство и надзор на 12 юли е извършена акцията.

При претърсването са намерени и иззети около 90 кг ефедрин, голямо количество химични вещества, използвани за производството на наркотичните вещества, както и множество машини и съоръжения, използвани за синтеза на веществата.

При операцията първоначално за срок от 24 часа са задържани трима мъже на 60 г., 52 г. и 42 г. На 14 юли Окръжен съд - Сливен взе постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на тримата обвиняеми.

Полицията в Сливен извършва регулярно акции срещу престъпления срещу собствеността и личността, наркоразпространението, незаконния дърводобив, държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол, както и опазване на обществения ред. През март бе установена модерна нарколаборатория за отглеждане на канабис на частен адрес между новозагорските села Баня и Асеновец, която е сред най-големите открити в последните години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!