Проверяват двама украинци за трафик на 19 сирийци в Странджа

Има данни, че единият от мъжете може да е депутат от парламента на Украйна, питат посолството

КРАСИМИР КРУМОВ 29 април 2022 в 15:55 1427 0

Снимка Гранична полиция

Районната прокуратура в Бургас работи по досъдебно производство за нелегален трафик у нас на 19 сирийци, съобщи за OFFNews говорителят на РП Антоанета Маркова. Като извършители засега без повдигнати обвинения са проверявани двама граждани на Украйна.

Сирийците били засечени у нас още на 12 април. Тогава гранични полицаи и служители на жандармерията спрели в землището на с. Индже войвода лек автомобил и миниван. Колите били управлявани от двама украинци – на 37 и 38 години. Според гранична полиция, цитирана два дни след случая от БНР - Бургас, и двамата са били установени като каналджии. В автомобилите им пътували общо 19 сирийци.

Въпреки, че случаят е регистриран на 12 април, работата по него се забавила, тъй като на сирийците била наложена карантина.

По отношение на украинците вероятно разследването се е забавило по други причини – появила се информация, че единият от тях е депутат от парламента на Украйна. „Има данни за това, но те не са потвърдени. Към настоящия момент е изискана справка от Посолството на Украйна за това дали някой от двамата е депутат в украинския парламент. След като бъде получена информация от посолството, тогава ще можем да потвърдим или да отречем.“ – коментира прокурор Антоанета Маркова. Срещу украинците до този момент няма повдигнати обвинения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови