Проверяват 14 служители на Гранична полиция за съпричастност към трафика на мигранти

OFFNews 09 ноември 2022 в 09:32 3403 0

Ограда

Снимка БНТ архив

В нощта на убийството на Петър Бъчваров колегите му са предотвратили 123 опита за преминаване на границата

14 служители на "Гранична полиция" са с дисциплинарни проверки за съпричастност към трафика на мигранти. Те са от Бургас, Елхово и Малко Търново, а проверките са образувани след доклад от  инспектората към МВР. 

Това заяви директорът на ГД „Гранична Полиция“ гл. комисар Росица Димитрова по БНТ. Днес 32-годишният младши инспектор Петър Бъчваров, който беше убит след стрелба от турската страна на границата, ще бъде погребан в униформа на "Гранична полиция" по молба на родителите му.

В нощта на убийството на Петър Бъчваров колегите му са предотвратили 123 опита за преминаване на границата. През изминалата нощ са предотвратени около 130 опита каза още главен комисар Димитрова. 

Среща между екип следователи от България и двама заместник-министри на вътрешните работи и представители на Турция е започнала в Одрин, съобщи Би Ти Ви. На нея ще бъдат дадени повече данни за разследването на убийството на граничния полицай Петър Бъчваров в понеделник вечер, съобщи днес главният секретар на МВР Петър Тодоров 

Вчера от турските власти задържаха двама души, считани за извършителя и негов помагач, които както стана ясно днес, са братя.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови