Пожарникар загина в Бяла

OFFNews 19 август 2017 в 13:14 3676 0

57-годишен пожарникар е загинал при изпълнение на служебните си задължения в Бяла, Русенско, съобщи МВР.

Инцидентт е станал вчера, когато в МВР е получен сигнал за пожар в къща на ул. "Стефан Караджа". На място веднага бил изпратен екип на РСПБЗН – Бяла. Предприети са действия за ограничаване и ликвидиране на пожара, допълнително бил събран свободният от дежурство състав, уточняват от МВР.

В триетажната къща горели втория етаж и покривната конструкция. При извършването на пожарогасителните действия, младши инспектор Николай Николаев - водач на специален автомобил в РСПБЗН - Бяла е осигурявал пожарогасителната линия на височина 7 - 8 м от основата на къщата, разположена на стръмен скат, като е бил в най-високата ѝ открита част спрямо терена.

Пожарникарят загубил устойчивост и паднал. Незабавно бил извикан екип на Бърза помощ, който го транспортирал в най-близкото медицинско заведение. По преценка на лекарския екип пострадалият бил транспортиран в русенската болница.

Въпреки предприети действия за животоспасяващо лечение, поради тежките травми, Николаев е починал около 21.15 часа.

Младши инспектор Николай Елефтеров Николаев e роден през 1960 година в Бяла. Назначен е на работа в МВР през 1992 г. - като водач на специален автомобил в Общинска служба ПО - Бяла при РДВР - Русе. На сега заеманата длъжност водач на специален автомобил І степен в РСПБЗН - Бяла към РДПБЗН - Русе е от 31.10.2014 г. Награждаван е с: „Обявяване на благодарност" от министъра на вътрешните работи през 2006 г.; „Писмена похвала" от директора на НСПБЗН - МВР през 2007 година.

В Бяла е обявен двудневен траур.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови