Ексклузивно Първи резултати от ЦИК: ИТН е с 4,2%, 8 партии в парламента

Пожарът край Казанлък е овладян

OFFNews Последна промяна на 18 август 2022 в 11:11 573 0

Два хеликоптера се включиха днес в гасенето на големия пожар в Казанлък. Той възникна на учебен полигон

Снимка БГНЕС/Иван Янев

Два хеликоптера се включиха днес в гасенето на големия пожар в Казанлък. Той възникна на учебен полигон "Тюлбето" при обезвреждане на невзривени боеприпаси.

Локализиран е пожарът, пламнал вчера в района на учебен полигон „Тюлбето“ в землището на град Казанлък, съобщи Министерството на отбраната. Той избухна при обезвреждане на боеприпаси.

Военнослужещи и техника от Сухопътните войски продължават да гасят пламъците заедно с пожарникари. На място са 114 военнослужещи с осем машини от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Взети са всички мерки и няма опасност пожарът да се приближи до складове с боеприпаси.

Два хеликоптера Ми-17 с екипажи от 24-а авиобаза Крумово участваха в гасенето на пожара между 07.30 и 10.30 ч. тази сутрин.

"След като пожарът е овладян и не е необходимо повече гасене от въздуха, машините се завърнаха в района на авиобазата. Военнослужещите и техниката остават в готовност да реагират при необходимост", уточняват от МО.

Вчера следобед от 15.00 до 23.00 ч в борбата за овладяване на огъня участваха 313 военнослужещи с техника от 61-ва бригада. Хеликоптер Ми-17 извърши 20 водохвърляния от въздуха в района на пожара между 17.00 и 20.00 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови