Пожар в София, загина 93-годишен мъж

Ивайло Анев 04 декември 2015 в 09:51 6903 0

Пожар избухна в жилищна сграда в ж.к. "Яворов" в София тази сутрин. При него е загинал мъж на 93 години.

Инцидентът е станал малко преди 9 ч. Съседи са подали сигнала за него, а трите противопожарни екипа са пристигнали за 10-ина минути. Дойде и екип на Спешна помощ с линейка.

Мъжът - с малко име Яне, работил като журналист - е бил на таванско помещение в сградата, която се намира на ъгъла на улиците "Николай Ракитин" и "Лакатница", до Полиграфическия комбинат.

Наш репортер е на мястото на инцидента.

40-ина минути след началото на пожара от сградата все още излизаше дим. Съпругата и синът му - също журналист, също чакаха пред сградата, която бе оградена с ленти на дирекция "Сигурност" на Столична община.


Синът на загиналия 93-годишен мъж - Боян Бойчев от в. "Труд"

Към 10 ч. крановете за водата бяха спрени, а 5 минути по-късно пожарникарите започнаха да излизат, сградата вече не димеше. Живущите в нея вече бяха допуснати да влязат.

"Когато се качихме, всичко беше изгоряло. Пожарът е обхванал две тавански помещения, като 70% от покрива е изгорял", каза пожарникарят Илия Илиев пред OFFNews.

От полицията съобщиха, че пожарът, за който е бил подаден сигнал в 8:50 ч., е овладян и че няма други засегнати апартаменти. Извършва се оглед и се изясняват причините за възникването на инцидента.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови