Пожар остави без дом семейство в Черни осъм, пострадали са още три къщи

OFFNews 19 март 2023 в 13:32 2059 0

Донка Михайлова

Снимка БГНЕС/архив

Кметът на Троян Донка Михайлова

Пожар остави без дом семейство в троянското село Черни Осъм, повредени са тежко четири къщи, съобщи на фейсбук страницата си кметът на Троян Донка Михайлова. 

Тя добави, че пожарът вече е потушен. Няма пострадали хора, жена е преживяла тежък емоционален стрес и й е оказана медицинска помощ.

Сигналът за пламъците е подаден в МВР около 9:00 часа тази сутрин. На място огнеборците са установили, че пожарът е тръгнал от покрив на две слепени къщи и е обхванал покривите на още две. Най-вероятната причина за пламъците е неизправен комин. 

Според първоначалния оглед покривът на двете къщи, откъдето е тръгнал пожарът, е напълно унищожен, а на съседните две – частично.

На мястото на инцидента е била Донка Михайлова, заедно с със заместник-кмета Ангел Ангелов. „Изяснихме нуждите на засегнатите от пожара хора. Общинският съветник Владислав Кардашимов, председател на кооперация „Обнова“, осигури подслон и финансирането на семейство, което остава без покрив. Останалите семейства ще бъдат приютени от близки. Поех ангажимент пред хората от четирите къщи, че още утре ще внеса в Общинския съвет предложение за финансово подпомагане. Със специалисти на Общината утре ще осигурим и първоначално обследване на конструктивното състояние на сградите. При необходимост ще помогнем с техника, дрехи и завивки“, добави кметът на Троян във фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови