Потопът в Бургас отново взе жертва (обновена)

И днес има опасни кодове за сняг, дъжд и вятър.

OFFNews 26 октомври 2014 в 08:11 5897 2

Потопът в Бургас отново взе жертва - тази сутрин беше намерено е тялото на изчезналата в созополското село Росен 38-годишна жена.

Тя е станала жертва на потопите вчера, била е повлечена от придошла вода, съобщи Нова телевизия.

Жената се казва Валентина Стойчева, медицинска сестра е и има две деца.

Жив е открит мъжът, който изчезна в местността "Черниците" край Бургас.

Няма други изчезнали хора в района на Бургаска област.

Спасителна операция беше проведена късно снощи в прохода „Беклемето”, при която бяха спасени около 20 души, блокирани в колите си .

Хората са били засипани от снежи преспи с дълбочина близо 5 метра и паднали дървета. Достъпът до тях е бил изключително труден за спасителите.

Хората са намерени премръзнали и гладни, но всички са живи.

Ситуацията в Хасково се нормализира, след като вчера сутринта градската река излезе от коритото си и наводни центъра на града.

Много къщи са наводнени. Над 50 души бяха евакуирани превантивно, половината от тях са деца от дома за сираци в Хасково, където водата заля мазетата.

В неделя също са обявени опасни кодове - в четири области за днес е обявен жълт код за сняг, в други четири – за дъжд и вятър.

Сериозен снеговалеж се очаква Ловеч, Габрово, Велико Търново и Смолян. През денонощието на 26-ти октомври снеговалежите ще продължат и ще се образува нова снежна покривка – до 15 см.

В четири области е обявен жълт код за вятър – Силистра, Шумен, Добрич и Варна. Ще духа силен северен вятър с пулсации до 22 - 24 м/с.

В четири области днес е обявен жълт код за дъжд и вятър – Бургас, Сливен, Ямбол и Хасково. Валежите от дъжд ще продължат. Очакват се нови 15 - 25 л/кв.м. Ще духа силен северен вятър с пулсации до 22 - 24 м/с.

До средата на седмицата ще остане студено, въпреки че дневните температури ще започнат да се повишават. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!