Пострадалият на "Черни връх" също набил нападателя си

OFFNews 16 март 2016 в 08:35 16090 18

Мъжът, който беше пребит на столичния бул. "Черни връх" след катастрофа във вторник, е отвърнал с юмруци на нападателя си. Това твърди пред bTV свидетелката Божидара Пенчева, която е заснела инцидента. По думите ѝ, след катастрофата, шофьорът на джипа повалил на земята мъжът, който преди това се вряза с автомобила си в неговия.

"Шофьорите от колите слязоха и човекът от седана тръгна към тях, предполагам с идеята да се извини, но шофьорът на джипа му скочи. Потърпевшият падна на земята, шофьорът на джипа продължи да го удря. След това отиде към седана и започна да рита колата. След това пострадалият човек тръгна яростно към нападателя си и започна да го удря. Ясно се вижда, че потърпевшият държи окървавена кърпа, той вече имаше нанесени щети по лицето", разказа свидетелката.

Приятелката на нападателя от джипа разказа, че не е виждала бой. Тя е пострадала в резултат на катастрофата. Да се беше извинил, вместо да се прави на жертва, каза тя за бития от седана мъж.

"Такива случаи трябва да се разследват професионално от хората, които знаят как да направят такова разследване. За да избегнем тези случаи, в които хората сами започват да търсят справедливост, мисля че в този случай първата и най-адекватна реакция е да се извика полиция, която да се намеси и да установи нарушението", каза пред bTV вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Приятелката на нападателя от джипа също е пострадала. Снимка: bTV

"Факт е че има агресия по пътищата, има агресия в живота ни, това е абсолютно недопустимо", коментира още тя. По думите ѝ тези, които извършват хулигански действия, трябва да бъдат санкционирани, така както тези, които правят нарушения по пътищата.

"Напрежението е много високо в личностните отношения има доста агресия", обясни тя. Според нея от последните случаи на агресия не може да се направи извод за връщане на мутренските години в България и допълни, че проверките на МВР не са инцидентни и ще продължат. 

"Няма да допуснеме да има превишаване на права, които са дадени или хулигански прояви. Въпросът е, че обществените отношения, поведението на обществени места трябва да следва правила и гражданите трябва да го знаят. Това е линия на нашето поведение и действие, която няма да бъде само инцидентна. Това е линия, по която постоянно ще работиме, за да покажеме, че такива проявления няма да останат ненаказани", каза Бъчварова, допълвайке, че е разпоредила контролът да се провежда постоянно и по план. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews