Пореден случай на нападение над горски служители

OFFNews 07 февруари 2023 в 14:55 2356 1

Снимка Facebook/Изпълнителна агенция по горите - Архив

За пореден случай на нападение от системни нарушители над горски служители съобщиха от Изпълнителната агенция по горите.

Случаят е от понеделник и е станал на изхода на село Микрево, на разклона за село Вълково, област Благоевград.

Екип на Регионална дирекция по горите – Благоевград спрял за проверка автомобил, натоварен с иглолистна дървесина, пътуващ от село Микрево. Докато инспектиращите се опитали да установят дали дървесината е законна, след автомобила на нарушителите спрял микробус. От него излязла група мъже, единият от които е добре познат системен нарушител в района, на когото преди месеци е конфискуван автомобил с незаконна дървесина.

След отправяни вербални заплахи към горските служители, двама мъже нападнали един от горските инспектори. Екипът на РДГ успял да се качи в служебния автомобил и да потегли. През това време групата препречила пътя на автомобила, удряля по стъклото и възпрепятствала тръгването на служителите.

Горските успели да сигнализират компетентните органи. За случая е уведомена прокуратурата и е образувано бързо производство.

За последните няколко години личният автомобил на потърпевшия горски служител на РДГ-Благоевград е бил подпалван два пъти, допълват от Изпълнителната агенция по горите. Само от страна на Регионалната дирекция по горите–лБагоевград през миналата година са подадени два сигнала до компетентните органи за заплахи и нападения срещу горски служители. Това е третият случай на нагло нападение срещу горски служители за последните три месеца в страната.

В началото на ноември миналата година системен нарушител заля с бензин горски служители от Регионална дирекция по горите – София и камион с незаконна дървесина. Незабавно от страна на РДГ София е подаден сигнал до компетентния орган РУ Прокуратура – Костинброд. Само преди дни беше осуетен пореден опит за саморазправа на група мъже срещу служители на Югозападно държавно предприятие по време на дежурство в местността „Вангелова чешма“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!