Полски Боинг от Тел Авив кацна аварийно в София заради сигнал за дим в багажното отделение

Красимир Крумов 27 юни 2022 в 22:39 2491 0

Малко преди Лом Боингът е направил маневра и е поел курс за аварийно кацане в София

Снимка OFFNews / Flightradar24

Малко преди Лом Боингът е направил маневра и е поел курс за аварийно кацане в София

Самолет на полските авиолинии LOT, изпълняващ полет LO156 от Тел Авив за Варшава е извършил аварийно кацане на летище София, съобщи Polska Times. Полски Боинг 737 е бил приземен аварийно заради сигнал в оборудването за дим в багажното отделение.

Говорителят на LOT Кшищоф Мочулски заяви че в самолета е светнала сигнализацията за възможно задимяване на багажния отсек. “По тази причина в изпълнение на процедурите, капитанът е взел решение за приземяване на най-близкото достъпно летище, в този случай - София.” - обясни Мочулски.

Справка за полета във Flightradar24 показва, че в момента на появата на аварийната ситуация машината се е намирала в небето между Монтана и Лом. Самолетът е завил на Изток над Козлодуй и Оряхово и над Остров е взел курс към София, където е кацнал в 11.43.


“След кацането се е оказало, че няма никакво задимяване, а виновник за ситуацията са неправилни показания на приборите, но самолетът е останал в София.” - обяснява Мочулски, цитиран от Полското национално радио. Пътниците от полет LO156 са могли да стигнат до Полша с други полети на компанията. В 15.30 Боингът е отлетял от София за Варшава

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика