Полицията засне шофьор с 229 км/ч по магистрала ''Европа''

За четири дни са проверени над 11 000 превозни средства и почти 14 000 шофьори и пътници

OFFNews 11 юли 2022 в 16:12 2933 1

автомобил

Снимка ОДМВР-София

автомобил, движещ се по магистрала Европа с почти двойно превишение на скоростта

Мобилна камера е заснела на автомагистрала "Европа" лек автомобил с чуждестранна регистрация, движещ се с 229 км/ч при максимално разрешена скорост от 110 км/ч, съобщиха от Областната дирекция на МВР в София.

Санкцията е 1200 лева. Нарушението е установено вчера следобед в хода на специализирана полицейска операция в София.

Междувременно бяха съобщени и междинни резултати от стартиралата специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. 

На 7 юли правителството обяви "война на всички рецидивисти зад волана, особено на тези, които шофират под въздействието на наркотични вещества, война на всички, които имат агресивно поведение по пътя". Причината е тежката катастрофа, станала два дни по-рано на столичния булевард "Черни връх". В нея загинаха две момичета - на 22 и 26 години, а шофьорът - 35-годишният бивш футболист Георги Семерджиев, избяга. 

След продължило 14 часа издирване Семерджиев беше открит в дома на родителите си в "не особено адекватно поведение", по думите на Ясен Тодоров, зам.-директор на Националната следствена служба, която пое разследването.

От МВР съобщават, че за четири дни са проверени 11 022 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 13 978 водачи и пътници. До момента са съставени 2584 фиша и 809 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на четвъртия ден са установени общо 49 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - 24 от тях са шофирали след употреба на алкохол до 0,5 промила, а 25 – с над 1,2 на 1000, допълват от вътрешното министерство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6386

1

Zlatko

11.07 2022 в 17:09

И като го засне???
Не ми цитирайте, каква е глобата, а задържан ли е, глобен ли е?
Папараци с униформа!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков