Полицията разследва дали Ренета Инджова е била нападната

OFFNews 02 август 2020 в 16:55 1871 0

Снимка БГНЕС

Във връзка с инцидента с Ренета Инджова е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 129, ал.2, вр. ал.1 от НК, в 05 РУ- СДВР. То се провежда под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура, съобщиха от МВР.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия и действия по разследването е установено, че г-жа Инджова е откарана с таксиметров автомобил, придружена от М.Р и Е.Ш., в „Пирогов“. Тя е пристигнала в 10.20 часа на 01.08.2020г. в болничното заведение. При прегледа се е оплакала от болка в китката на лявата ръка и болка в областта на левия глезен. При снемане на анамнеза в лекарския кабинет заявява, че е паднала на улицата, където си е наранила ръката, след това е добавила, че е блъсната.

При контролен въпрос, че ако е жертва на престъпление, трябва да се уведоми дежурния полицай в „Пирогов“, г-жа Инджова е заявила, че е паднала на стълбището, което е отразено и в амбулаторния лист /падане по стълби/. След проведени прегледи и направени рентгенови снимки е установено счупване в областта на лява гривнена става, като е извършена манипулация поставяне на гипсова шина. За болката в глезена е установено, че няма счупване и е препоръчано студени компреси и обезболяване. Г-жа Инджова е напуснала болничното заведение около 11.20 часа на 01.08.2020г.

На 01.08.2020г. около в 18.15 часа в 05 РУ- СДВР е подаден сигнал от лицето Д.М., че г-жа Ренета Инджова, живуща в гр. София, ж.к. „Хаджи Димитър“, е претърпяла инцидент, при който си е счупила китката на лявата ръка. От видеозаписите, установени до момента, в района на местопроизшествието не е установено лице с подаденото описание. Не са установени свидетели очевидци на деянието.

Работата по случая продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови