Полицейски екшън с гонка и стрелба във Варна

OFFNews 02 януари 2020 в 19:32 4244 0

Полицейски екшън с автогонка и стрелба се разигра в ранния следобед днес във Варна, съобщи местната полиция.

Криминалната случка започнала в 15:25 ч, след като автомобил не спрял на стоп палката на автопатрул на ул. "Прилеп". Намалявайки край патрулката, водачът рязко дал газ и едва избегнал да удари един от униформените. Продължил към село Каменар, а към 15:55 бил забелязан по бул. "Осми приморски полк" в посока центъра на града.

Като видял полицаите, шофьорът отначало рязко намалил, но после скоростно навлязъл в лентата на насрещното движение към кв.“Виница“, опитвайки се да осуети проверката. Опитал да премине между два успоредно движещи се автомобила, като едновременно ги блъснал странично и продължил към бул.“Левски“, връщайки се в лентата към центъра. След удара, от БМВ-то му се разхвърчали елементи, но от двете блъснати коли няма пострадали. Полицейският екип наредил на водачите да изчакат на място, поискано е съдействие от допълнителен екип. В това време БМВ-то отново потеглило в посока бул.“Левски“ и предвид поведението на водача и реалната опасност за живота на случайни хора, полицаите предприели преследване с включена звукова и светлинна сигнализация.

Движейки се зад него те забелязали, че предното дясно колело липсва, а ламарина от калника стърчи извън купето. Въпреки повредите, водачът не спрял, продължил бързо и рисково между другите коли, като изпреварвал от ляво и от дясно. Бил настигнат и въпреки настоятелните знаци да спре, той отново не се подчинил, като с маневра вляво се опитал да изблъска служебния автомобил към мантинелата на бул.“Левски“. Преди кръстовището с ул.“Дубровник“, за да сложи край на рискованата ситуация в гъсто населен жилищен район, полицай от автопатрула произвел изстрел със „стоп“ патрон по предното ляво колело на БМВ-то, като след това водачът спрял близо до спирка „Дубровник“.

При опита да бъдат арестувани водачът и спътникът му оказали съпротива.

Въпреки оказаната от тях съпротива, нито един от двамата задържани няма наранявания от причинения преди това пътен инцидент, съобщават още от полицията.

След проверка се оказало, че шофьорът е 22-годишен, а спътникът му - на 24-годинен. И двамата са криминално проявени, като шофьорът е и осъждан по чл. 343Б, ал. 3 (управление на МПС след употреба на наркотици). Автомобилът е противозаконно отнет от техен познат. При проверката на място техническото средство отчело съдържание на алкохол в пробата на шофьора. Материалите докладвани на дежурен прокурор от РП-Варна. По случая са образувани две досъдебни производства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови