Полицай и пожарникар спасиха удавник на Кабакум два дни преди спасителния сезон

Красимир Крумов 01 юни 2022 в 10:14 2886 0

Полицаи спасиха удавник на Кабакум

Снимка OFFNews

Димитър Пеев (с бялата тениска) и Даниел Перушински с треньора си, криминалиста Младен Борисов (в средата)

Полицай от Върбица и пожарникар от градската противопожарна служба в Шумен спасиха давещ се мъж във водите на плажа Кабакум край Варна, съобщи говорителят на ОДМВР в Шумен Ася Йорданова. Служителите на МВР били край морето за традиционния полицейски турнир по футбол в Албена.

„Настанени сме на в хотел на плажа Кабакум и в понеделник отидохме да се разходим край морето и, както си вървим, хора взеха да викат: спасител, спасител!“ – разказа пред OFFNews бившият криминалист Младен Борисов, сега треньор на полицаите футболисти в областната дирекция. В понеделник спасители на плажа все още нямало, плажът е охраняем едва от днес.

Откъм морето се виждал мъж, който ръкомаха, явно изпаднал в бедствие и нямало много време за мислене. Борисов бил в компанията на пожарникаря Димитър Пеев и на младшия районен инспектор от участъка във Върбица Даниел Перушински. Двамата само хвърлили джапанките и тениските си и се хвърилил в морето на помощ на удавника.

„Опитни плувци са, Пеев е тренирал плуване, а Перушински е израснал по бреговете на язовир Тича и, сигурно, многократно го е преплувал, но проблемът беше, че имаше високи вълни и от тяхното ниво на погледа не можеха да видят мъжа, напътствахме ги от брега, обръщаха се и чакаха указания – наляво, надясно.“ – разказва Младен Борисов.
В един момент момчетата също се притеснили, защото не виждали удавника, а водата взела да дърпа и тях навътре. Въпреки това продължили, успели да вземат жилетка от някакъв джет и като стигнали до давещия се му я дали и помогнали на останалия без сили мъж да стигне до брега. Цялата спасителна операция продължила около 10 минути. Спасеният е мъж на ок. 60 години, влязъл да плува, но течението го издърпало навътре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!