Полицай бие и заключва с белезници младеж на гробище

OFFNews 24 ноември 2022 в 10:12 2748 1

пострадалият младеж

Снимка Стопкадър

Пострадалият младеж Деян Димитров

42-годишен полицай е отстранен от Районното управление в Котел след подаден сигнал за насилие върху младеж.

22-годишният Деян Димитров разказа за случай от 14 октомври в село Тича, Сливенско, при който двама полицаи - вече отстраненият и негов колега, закарали с патрулния автомобил момчето на гробището и го били, предаде бТВ. 

"Стоях пред магазина, когато спря патрулка и ме качи в колата. Закараха ме на гробището и там започнаха да ме бият. След това ме вързаха за мрежата на гробищата с белезници", разказа той и допълни, че няма причина за действията на полицаите. 

Срещу единия от униформените има и други сигнали, по които са извършени проверки, казаха от полицията в Сливен. Предприети са действия за неговото отстраняване.

Момчето успяло да се измъкне от белезниците и избягало към дома си. Прибирало се с падане.

Деян Димитров обясни, че раните го болят и се притеснява за живота си. Подал е жалба срещу полицая, а служителят се е свързал с него и му е предложил 200 лева, за да я оттегли. Хората в Тича се страхуват от служителя.

Сестрата на битото момче е подала жалба на тел. 112. Междувременно полицаят, бил момчето, пристигнал в дома им и свалил белезниците, но обвинил момчето, че лъже. 

За подобен случай, но от преди четири години, разказа и бащата на друг потърпевш. Тогава полицаят е пребил друго момче, но при случката е бил цивилен. Семейството на пострадалото момче е подало жалба и до Окръжната прокуратура в Сливен, но до момента няма развитие по делото. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

24.11 2022 в 10:57

Полицията - БИЕЩОТО сърце на държавата.

Навсякъде по света полицията привлича хора които отиват там само за да бият някого безнаказано.

Разликата е че на едни места този проблем се контролира, а на други - не твърде.