Полицаи хванаха мобилна лаборатория и миниферма за наркотици в Бургаско

OFFNews 21 септември 2021 в 13:35 1701 0

Мобилна лаборатория за производство на синтетични наркотици и миниферма за отглеждане на канабис са неутрализирани при спецакция на полицаи от ОДМВР – Бургас. Задържани са 11 души и са образувани и досъдебни производства.

Трима са хванати да карат след употреба на наркотици, те също са задържани.

Иззети са големи количества канабис, марихуана и метамфетамини.

На мансарден етаж в къща в Стария Несебър, обитавана от 40-годишен мъж от града, са открити и иззети 22 саксии с канабис, изсушени стръкове от същото растение, разсад и множество растителни торове. Точното количество се изяснява.

Близо килограм суха трева е открита и иззета от частен дом на бургаската улица „Кооператор”, стопанисван от 37-годишен. Част от зелена суха тревна маса са намерени в килер в дома, а друга се сушала на специално място в мазето.

В апартамент в бургаския комплекс "Братя Миладинови", обитаван от 22-годишна варналийка, са намерени съцветия от марихуана с тегло около 120 грама.

Близо 10 кг. марихуана е открита в частен дом в Поморие, където живеел 33-годишен мъж. В частен имот в несебърското село Паницово, собственост на помориеца, са били иззети 20 канабисови стебла с листа и съцветия.

При проверка в приземно помещение, разположено в централната градска част на Бургас, обитавано от криминално проявен бургазлия, са намерени и иззети стъклена колба, две шишета разредител, найлонови торбички с кристалообразно вещество и канабис, електронна везна и др. Бургазлията е задържан за 24 часа. Задържани са петима на възраст от 17 до 43 г., от които са иззети различни наркотици.

Установени са трима водачи на моторни превозни средства, шофирали след употреба на дрога.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови