Почина полицаят, блъснат на магистрала ''Тракия''

OFFNews 04 декември 2022 в 14:53 2852 2

катастрофа

Снимка Катастрофи в София/Nadejda Doicheva - Архив

Катастрофа

Почина 35-годишният полицай Иван Тасев, който беше блъснат на автомагистрала "Тракия" в края на ноември, предаде бТВ. 

Тогава полицейска кола, в която бил мъжът и негов колега, съдействала за полагането на маркировка на пътя, когато автомобилът е блъснат от друг. При удара пострадаха двама служители на МВР.

Лек автомобил, идващ от София в посока Бургас, се врязва в полицейската кола, която е оказвала съдействие при поставяне на маркировка на участък от магистралата.

Шофьорът, причинил произшествието, беше задържан. Мъжът е на 74 години и не е реагирал на знаците. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Според очевидци възрастният мъж се е отклонил от платното, в което се е движил и е ударил полицейския автомобил отзад - в дясната част. 

Починалият мъж е бил с тежка черепно-мозъчна травма и въпреки усилията от УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, лекарите не са успели да го спасят.

Той има 10 години стаж в „Пътна полиция“-Пазарджик и е опитен служител. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22547

1

dolivo

04.12 2022 в 15:13

сещам се в Холандия една партия имаше с 1 и съща програма всяка година, 1 искане - всички 65+ да минават периодично шофьорски тестове.

може би и ние можем нещо такова?

то междувпрочем друг по-голям проблем има в БГ с алкохола и карането, това да решим, после да подгоним старчоците да освежат сертификата за управление.