Почернена майка: Убиецът на сина ми живее, кара си колата, а ние имаме гроб

OFFNews 14 октомври 2016 в 10:17 1648 0

Родителите и приятелите на 23-годишния Ники Терзиев, който загина след като бе блъснат от Бейтула Исмаил с 220 км/час, искат справедливо наказание за престъплението и по-строго отношение към хората, които не спазват законите у нас.

За трагедията на семейството се разбра от писмо, което предизвика лавина от съпричастност в социалните мрежи, последва реакция на най-високо ниво и инвституциите се задействаха.

В края на лятото на магистралата колата на Терзиев е ударена от друг автомобил, на чийто шофьор не беше повдигнато обвинение до скоро. При това виновният шофьор 28-годишният Бейтула Исмаил вече има една присъда за друго убийство на пътя.

За случая се разбра след трогателна публикация на сестрата на Никола във фейсбук, адресирана до премиера Бойко Борисов, в която тя  призова за по-строги наказания за убийците на пътя. Постът бе придружен от снимка от преди няколко години, на която министър-председателят е прегърнал загиналия младеж.

След писмото Борисов се срещна със семейството на загиналото момче, а Бейтула Исмаил бе арестуван и оставен за постоянно в ареста.

По думите на майката на покойния Никола – Анелия Терзиева, семейството изпитва спокойствие от ареста на Исмаил, но иска да види какво ще направи съда по делото.

„Защо убиецът на моето момче не беше арестуван тогава? Това е нещо, което трябва да се направи веднага след катастрофа с жертва. Нямало алкохол и наркотици – това ли е определящото? Смъртта си е смърт. Бейтула си е карал близо 50 дни из Варна, една ходеща бомба”, каза Терзиева пред бТВ.

Семейството не е очаквало подобно развитие.

Според сестрата на убития младеж Ралица битката за справедливост за брат и е част от войната за това убийците на пътя да не се чувстват недосегаеми.

„Убиецът на сина ми живее, кара си автомобила, радва се на слънцето, а ние нямаме нищо. Един гроб, това имаме”, допълни майката на Ники.

Семейството настоява за ефективна присъда по случая, като след изтичането й Бейтула да се яви отново на шофьорски изпит и психотест, които да определят дали да му бъде върната книжката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови