Пловдивски пожарникар извършил 7 въоръжени грабежа

OFFNews Последна промяна на 24 октомври 2020 в 12:56 3826 1

Полицията и прокуратурата в Пловдив разкриха 7 грабежа, извършени през 2013 и 2014 година. Двама души са ограбили шест денонощни магазина в Пловдив и бензиностанция в близкото село Кадиево. Обирите са извършени по идентичен начин, съобщава БНТ.

Единият от задържаните в момента е пожарникар, но при извършването на грабежите не е бил в системата на МВР. За всяко от престъпленията е било заведено отделно дело, но едва сега те се свързват едно с друго. Извършителите са направили пълни самопризнания.

"Общо седемте грабежа са за около 24 000 лева. Схемата е една и съща - единият влиза в магазина с пистолет. Използвали са два мотора, които не са регистрирани, за да затруднят издирването им. Единият влиза, заплашва продавача, получава оборота и се оттегля", обясни наблюдаващият прокурор Георги Гешев.

"Случаите са извършвани на територията на различни Районни полицейски управления. Понеже нямат общи белези, оперативните служби не са могли да направят връзка, че става въпрос за едни и същи извършители. Второ, те са действали при условията на конспиративност. Ползвали са не само двата мотора, но и различни шофьори. Последните два дни и тази нощ бяха установени и шофьорите, които бяха разпитани като свидетели", заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови