Питбули нахапаха мъж в Монтана

OFFNews Последна промяна на 06 март 2020 в 11:20 1483 0

Снимка pixabay

Два питбула нападнаха мъж от Монтана. Вероятно кучетата са собственост на момчета, които са отишли да крадат от фургон, ползван от познати на нападнатия, предаде Нова ТВ.

Мъжът лежал нахапан и целият в кръв, а стопаните на кучетата ги издърпали и избягали без да помогнат.

Методи Антов за малко да остане без ухо, след като два питбула го нападат в зеленчукова градина съвсем близо до жилищния му блок в Монтана. Негови съседки му се обадили по телефона, след като видели съмнителни момчета да се навъртат в района.

"Казаха, че има момчета и един мъж с кучета, които се опитват да разбият фургона", разказа Методи Антонов.

През това време мъжът вече бил тръгнал към градините. Неочаквано, докато вървял по пътя, върху него се нахвърлили два питбула.

"Едното куче се пусна и ме захапа за главата, скъса ми дрехата, а другото - успях да взема един кол и да го отблъсна", разказва Антонов.

"Чух кучетата и Методи. Нападнаха го и той падна. Стъпи назад някак си и го освободиха и след това отново го събориха", разказва свидетелка.

Тримата мъже, които разбивали фургон, укротили и дръпнали кучетата си, но не помогнали на пострадалия, а избягали.

Раненият мъж успял да извика полиция и линейка. Откаран е в спешния център, където са обработили раните.

Той не си спомня добре лицата на тримата мъже, които били с кучетата. Притеснява се случаят да не се повтори, защото само след седмици около зеленчуковите градини ще бъде пълно с деца и възрастни хора.

От полицията в Монтана съобщиха, че за момента няма задържани или заподозрени лица.