Питбули нахапаха до смърт домашно куче в Пловдив

Оказва се, че това не е първото нападение от страна на питбулите

OFFNews 20 ноември 2023 в 09:52 4311 1

нахапаната ръка на собственика

Снимка Стопкадър Нова ТВ

Собственичката на кучетата написала в социалните мрежи, че решила стопанинът на убитото куче да живее, твърди пострадалият мъж

Питбули нападнаха и нахапаха до смърт домашно куче в Пловдив, предаде Нова ТВ.

Собствениците на убитото животно разказа, че това не е първото нападение на въпросните питбули. Оказва се, че те са били насъсквани както срещу други кучета и улични котки.

"За съжаление това, което ще споделя, не кореспондира нищо с Европа, нито с Европейската столица на културата, нито с втория по големина град в страната. На 16-и ноември вечерта изведох на разходка нашето 5-килограмово куче Макси в парк „Южен”. Бяхме нападнати от два питбула. Всичко стана за секунди", обясни собственикът на убитото куче.

Мъжът опитал да издърпа домашния си любимец, но безуспешно. 

"След като поводът се измъкна от Макси заради дърпането, се приближих и започнах да удрям едно от кучетата. Ако не бях направил това нещо, най-вероятно щяхме да събираме парчета от него", каза още той. 

При намесата на мъжа един от питбулите нахапал ръката му.

Съпругата на пострадалия мъж разказа, че че лекарите във ветеринарната клиника са направили всичко възможно да спасят Макси, като го реанимирали повече от три часа.

За случая е подадена жалба в 1-во РПУ в града, такава ще бъде подадена и в районната прокуратура. Пострадалото семейство е категорично, че ще направи всичко възможно смъртта на домашния им любимец да не остане просто поредният случай на разкъсано от питбули куче.

Собственик на двете кучета е жена, която е заявила в социалните мрежи, че е "решила" стопанинът на Макси да живее, твърди пострадалият мъж. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика