Пиян турски шофьор катастрофира с ТИР на магистрала Тракия

OFFNews 06 юли 2023 в 11:17 1391 0

катастрофа
Пиян водач на ТИР с турска регистрация е самокатастрофирал на автомагистрала “Тракия“, като по чудо няма пострадали.

Пиян водач на ТИР с турска регистрация е самокатастрофирал на автомагистрала “Тракия“, като по чудо няма пострадали. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

При алкотест концентрацията на алкохол у шофьора е била 1,79 промила. Инцидентът е станал на 80-ия километър от автомагистралата в посока за град София. Товарният камион влекач с полуремарке се е движел в скоростната лента, когато почерпеният му водач е изгубил управлението на камиона и той се е ударил в мантинелата. На мястото са екипи на сектор „Пътна полиция“, които обслужват аутобана, екип на зоналното жандармерийско управление-Пловдив, който също патрулира с пазарджишките екипи, аварийно спасителен екип на пожарната и линейка на „Спешна помощ“. Пияният шофьор е бил изваден от кабината на ТИР-а от полицейски служители и пожарникари и ще бъде задържан за денонощие в ареста на пазарджишката полиция. По случая ще се образува и полицейско производство, уточни МВР-говорителят.

Регулира се движението, докато не дойде тежка техника да изправи ТИР-а и да го отстрани от пътното платно. Движението се осигурява в две пътни ленти. Но въпреки това шофьорите да карат с повишено внимание-особено тези, които пътуват за столицата. Да спазват необходимата дистанция и да карат с по-ниска от допустимата скорост във въпросния участък, предупреждават от пазарджишката полиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика