Пиян и без книжка: 19-годишен удари патрулка в Русе след гонка

OFFNews 15 май 2023 в 14:38 1879 0

патрул

Снимка Пресцентър на Министерството на вътрешните работи

Шофирал с 1,72 промила

19-годишен пиян младеж без книжка удари полицейска кола в опит да избяга от полицейска проверка в Русе, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Около 14:45 ч. на тел. 112 е подаден сигнал за шофьор в нетрезво състояние, което управлява агресивно лек автомобил марка "Порше Кайен" около лесопарк "Липник" в село Николово.

Изпратени са полицейски екипи, но междувременно е подадена информацията, че след направена забележка от граждани шофьорът и двама негови спътници са отправили закани към тях, а след това с автомобила отпътували към Русе.

Автомобилът е засечен от служителите на МВР, но не е спрял на подадените светлинни и звукови сигнали. Преследването е продължило по бул. "България" в Русе, където отново не е спрял, а след това е обърнал посоката си на движение и се е насочил по булеварда в посока изхода на града към София.

При разклон за местността "Люляците" шофьорът бил принуден да спре заради излизащите от местността автомобили. След спирането си обаче 19-годишният потеглил назад и блъснал със задната част на джипа предната част на патрулния автомобил. Служителите не са пострадали.

След удара шофьорът и пътниците са се опитали да да избягат, но са задържани. Установено е, че зад волана е 19-годишен от Ветово, а пътници двама мъже на 23 и 30 г., които са познати на органите на реда.

При проверката на шофьора е изяснено, че той е без книжка и с положителна проба за алкохол, като уредът е отчел 1,72 промила. Младежът е отказал кръвна проба. Проверката за наркотици е дала отрицателен резултат.

По случая е образувано досъдебно производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки