Пътници 17 часа на пътя заради развален автобус, изпратили им втори рейс с повреда

OFFNews Последна промяна на 07 януари 2019 в 08:17 3230 0

Снимка sofiainfo

Българи останали 17 часа на пътя, след като автобусът им се развалил в Хърватия. 47 души пътували към Франция. Вторият рейс, който им изпратили, също се оказал с повреда. 

За кошмарното пътуване съобщи бТВ. Тръгнахме в събота в 9:30 ч. сутринта, на границата между Сърбия и Хърватия стояхме 8 часа, а в 2:30 ч. автобусът вече беше развален. Изтеглиха ни до близка бензиностанция и там стояхме, докато дойде втори автобуса, разказа една от пътничките Анка Стоянова. 

Вторият автобус, който ни изпратиха, също се развали, след като влязохме в Словения, подчерта жената. По думите ѝ шофьорите са се справили с аварията, но в новия рейс парното не проработило. 

Според Стоянова половината пътници са за Лион и никой не ги е предупредил, че ще минат по друг маршрут, при който има около 1000 км допълнително. 

След получаване на информация за проблема е изпратен резервен автобус. Превозвачът е реагирал с придвижването си съобразно метеорологичната обстановка в Европа – сняг и ниски температури, и ситуацията по граничните пунктове, каза Весела Смилец, директор „Връзки с обществеността” на „Юнион Ивкони”.

Смилец нямала информация в изпратения втори автобус да няма парно.

„Напротив, знам, че пътуването продължава добре, въпреки закъснението. Преди половин час са били по маршрут малко след Венеция”, изтъкна тя. По думите ѝ пътниците са били настанени на топло място и на два пъти им е била раздавана храна и вода. Получавали са и своевременно информация.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !