Пасажери изпуснаха полетите си заради блокирал асансьор на Летище София

OFFNews 25 май 2017 в 22:57 14880 6

Снимка sofia-airport.bg

Трима пасажери са изпуснали полетите си рано сутринта в четвъртък заради блокирал асансьор на Летище София, съобщава БНТ.

Пътниците са останали 50 минути в блокиралия асансьор на Терминал 2.

За техническия гаф първа съобщи във Facebook журналистката Евгения Атанасова, тъй като единият от пътниците в асансьора бил съпругът ѝ Георги Тенев.

Официалното становище на Летище София пред БНТ гласи, че то "поднася своите извинения на пътниците, които тази сутрин са изпуснали своя полет, поради технически причини на един от асансьорите на Терминал 2."

Допълват, че "поддръжката на съоръженията се извършва само от лицензирана фирма. След подаване на сигнала е реагирано своевременно и са предприети мерки по отстраняване на проблема."

От фирмата, отговорна за техническата поддръжка на асансьорите, заявяват, че според сключения договор с Летище София, тяхната отговорност при подобни аварии е да реагират в рамките на 1 час.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

7

Denis Rizanov

26.05 2017 в 07:09

Гва ако се беше случило при другарят Ким шефът на летището вече щеше да бъде разстрелян със зенитно оръдие.
:)
А тук шорошорастите цитират лъжите на френския мениджмънт на софийското ВиК как видите ли работели и през нощта!?
Ало андрейчо, шамшал ниеден, ми ти знаиш ли, че точно тия зимата оставиха при баща ми в Бояна една тръба да се лее 2 седмици и беше станал леден ад бе момче! Не можела да им се качи техниката до аварията, а 1 седмица реката вървя на температури над +2С! И тая всичката вода я плащаме софиянци.
Защото пак по договор, загубите на вода се калкулират в разходите! А програмата им за намаляване на загубите си стои без промяна вече 10 години! Щото не им е изгодно да инвестират, вместо това корумпират, по евтино им е. Капитализъм в действие. Важен е само икомич. резултат!

23293

5

Стефан

26.05 2017 в 01:40

Да бе, имат, амчи как. Мога да го потвърдя.
Веднъж екипа на Енергото дойде още преди изгрева. А ние със съседа цяла нощ седяхме на тротуара да пазим една гола жица под напрежение, от уличните лампи. Да не убие някого.