Пак катастрофа с пиян полицай зад волана, този път в Кюстендилско

OFFNews 11 октомври 2022 в 12:45 2840 1

полицай

Снимка mvr.bg

Служителят на МВР е шофирал извънработно време

Пореден полицай е задържан за шофиране след употреба на алкохол. Мъжът е катастрофирал в Кюстендилско, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. 

Сигнал за катастрофа в района на село Горна Гращица е подаден вчера следобед. Според първоначалната информация са се ударили два леки автомобила. При произшествието няма пострадали хора.

Шофьорите са тествани за употреба на алкохол и наркотици, като пробата на 49-годишния отчела положителен резултат - над 1,2 промила. Мъжът, който е служител на РУ – Бобов дол, е шофирал в извънработно време. По случая е образувано следствено дело. Все още не е повдигнато обвинение на служителя на МВР. 

В  неделя полицай беше арестуван в София, след като предизвика катастрофа, а тестът му за наркотици се оказа положителен. Мъжът отказал тест за алкохол. Полицаят се блъснал в паркиран автомобил в столичния квартал „Дружба" съвсем близо до 8-о Районно управление. 

Само преди два дни - на 8 октомври, служител на ГДБОП беше заловен да шофира на магистрала "Тракия" също дрогиран. Първоначално полицаят е отказал проба с дрегер и е отведен в 8-о Районно управление. В управлението му е направен тест за наркотици, който е отчел употреба на амфетамин. Ден по-късно обаче Софийският районен съд остави 36-годишният антимафиот без мярка за неотклонение. 

Мъжът не е отказал проба с полеви тест, но тя липсва като доказателство, предаде Нова ТВ. Съдът го освободи, тъй като обвинението се основава само върху показанията на трима полицаи. От Софийската районна прокуратура обявиха, че антимафиотът се е опитал да заблуди проверяващите полицаи, като се е представил за служител от "Вътрешна сигурност". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

1

AntiZ

11.10 2022 в 16:13

Както неведнъж съм казвал, така наречените правоохранителни органи са най-голямата организирана престъпна група в България!