Пак гонка: Дрогиран шофьор без книжка, превозващ 10 нелегални мигранти, е задържан край София (обновена)

OFFNews 27 февруари 2023 в 09:50 3456 0

Снимка Архив

Дрогиран шофьор без книжка, превозващ 10 нелегални мигранти от Афганистан, е задържан след преследване край София, предаде БНР. 

Около 5 часа тази сутрин мъжът е отказал да спре на полицейски сигнал на АМ "Тракия" край Ихтиман в посока София и е започнало преследване.

Около час и половина по-късно е задържан на влизане в столицата. В колата са открити 10 нелегални мигранти от Афганистан.

В неделя бяха заловени общо три буса с нелегални мигранти. Един от тях катастрофира, вследствие на което загина афганистанец, а десетки други бяха ранени. Задържани са общо трима души. 

В катастрофиралия бус са пътували общо 46 мигранти, сред които и деца, а в друг - 45 души. Третият бус, за който се предполага, че е превозвал нелегални мигранти, беше открит изоставен край Перник. 

Общо 24 нелегални мигранти, натъпкани в два автомобила, са открити при проверки в селата Коларово и Овчарово, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Задържани са двамата шофьори - на 26 и 39 години, които не са собственици на автомобилите. Нелегалните мигранти са опитали да избягат, но са задържани в харманлийското управление. Очаква се преводач, с чиято помощ да бъдат разпитани. Работата по изясняване на случая продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков