Нелегален мигрант загина при гонка на магистрала Тракия, има и ранени

OFFNews 26 февруари 2023 в 09:46 3136 0

инцидент

Снимка Архив

На място вече е полицията.

Нелегален мигрант е загинал, а други, чиято бройка към момента е неясна, са ранени при тежък инцидент тази сутрин на автомагистрала "Тракия" близо до Чирпан, съобщиха БНТ и БНР.

Инцидентът е станал при опит превозното средство да бъде спряно за проверка. Преди катастрофата е бил задържан друг бус с около 50 нелегални имигранти, но не се смята, че той има отношение към инцидента

По първоначална информация микробус с 46 мигранти от Афганистан е спукал гума и е катастрофирал на магистралата. Шофьорът е избягал. По първоначална информация той е чужденец, вероятно пакистанец. Изяснява се самоличността му.

На място е загинал един мъж. Ранените са откарани в болници в Чирпан и Стара Загора.

Директорът на УМБАЛ в Стара Загора Йовчо Йовчев каза пред бТВ, че в лечебното заведение са докарани 30 пострадали. Двама от тях са в тежко състояние и са в реанимацията на болницата.

По-късно здравният министър Асен Меджидиев съобщи, че сред пострадалите са и две деца - едното е в реанимация с гръдна и черепно-мозъчна травма, но в съзнание, а другото е с фрактура на бедрото и предстои да бъде оперирано. 

В участъка на аутобана има засилено полицейско присъствие. Органите на реда изясняват какво точно се е случило.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!