Отрова в кренвирши на столична улица, пет кучета са убити

OFFNews 19 май 2021 в 08:51 6686 1

Снимка Архив

Отрова, разпръсната на столична улица, уби пет кучета за няколко часа. Препаратът е бил толкова силен, че животните умирали за минути, съобщи Нова тв. 

Бялото вещество е било поставено в кренвирши. 

Дъщеря ми изведе кучето, за да го разходи. То е хапнало от това нещо и паднало на тротоара. Тресе го, трепери и не може да диша, обясни потърпевш, чийто домашен любимец е бил отровен. 

Собственици на животни са подали сигнал до 112. Оттам обаче са заявили, че няма конкретен извършител и не могат да направят нищо. 

„Хората са постъпили правилно, като веднага са подали сигнал. Полицията има разписана от 2014 г. процедура за незабавно реагиране при такива случаи, която очевидно не е спазена, коментира Явор Гечев от "Четири лапи". 

Процедурата предвижда веднага на мястото да бъде изпратен полицейски екип, който да направи оглед. Тогава се преценява дали да се повика ветеринар и да се вземе проба. „Може би, трябва да пострада някое дете, за да се задействат най-накрая от полицията и да разработят много ясна процедура и тя да се спазва”, каза още Гечев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!