Откриха тяло на мъж в р. Дунав

OFFNews Последна промяна на 13 септември 2016 в 16:30 2665 0

Снимка БНР

Тяло на мъж е било открито в района над остров Цибър по река Дунав, предаде БГНЕС.

Засега самоличността на удавника не е установена. Не е ясно дали той е част от изчезналите четирима мигранти - три деца и един възрастен човек, които са се удавили в реката край остров Добрина на 8 септември, уточниха от Гранична полиция в Русе.

Сигналът е подаден на тел.112 около 11.00 часа. Мъж е забелязал тялото да се носи по повърхността на реката. Веднага на мястото са били изпратени екипи.

Тялото е на мъж, но разпознаването е затруднено заради дългия престой на тялото във водата. Правят се снимки, които ще бъдат предоставени на оцелелите мигранти от остров Добрина, които вече са закарани в София. По описанието на тялото и снимките се очаква да стане ясно дали намереното тяло е на човек от групата нелегални мигранти.

Лодка с 10 души, представящи се за иракчани, се е преобърнала в реката и шестима - двама мъже и четири деца, са изчезнали във водата. Това е станало при опит за нелегално преминаване на българо-румънската граница, а каналджиите са избягали. За случая от 8 септември стана ясно вчера, когато бе съобщено, че са открити телата на двама души - мъж и дете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови