Откраднаха колелото, с което българин обиколи 100-те национални обекта

OFFNews 14 ноември 2014 в 14:54 4658 1

Откраднатото колело

Колелото, с което IT специалистът Петър Велков обиколи 100-те национални туристически обекта, бе откраднато, съобщи БНТ.

Кражбата е станала на 11 ноември в района на ,,Лъвов мост”, близо до улица ,,Козлодуй”, съобщава БНТ.

Тогава Велков заключил велосипеда на ограда пред входа на офиса, където работи. Колелото изчезнало вечерта, малко след 22 часа. Същата нощ Петър подал сигнал в полицията. Публикувал и снимки на велосипеда в интернет с надеждата някой да го е видял.

Колелото е в окаяно състояние след 5-те си хиляди километра пробег без грам ремонти и профилактика и едва ли ще бъде разглобено за части, защото тях няма кой да ги купи.

,,Колелото няма кой знае каква материална стойност. То обаче има една огромна стойност за мен, защото беше мой верен личен другар в продължение на месец и половина”, казва Велков.

IT специалистът смята, че ще открие колелото, защото няма друг подобен модел в страната. Специфични са багажниците, които са доста по-масивни от традиционните багажници за велосипеди. Стойката също е много масивна, а кормилото е със специфична форма тип пеперуда.

За момента обаче резултат от издирването на колелото няма.

Петър се съмнява, че кражбите в района идват от изоставен блок, който бил собственост на фалирала фирма. Ден след кражбата той се обадил на 112, защото видял, че в нея влизат хора. Полицията проверила сградата и намерила различни вещи, за които органите на реда предположили, че са крадени.

"Предположението е, че сградата се е превърнала в нещо като депо на обирджии. Съответно някой свива нещо отнякъде, изсипва го тук. Отбира каквото му е нужно, а другото го изхвърля като боклук в сградата”, казва велосипедистът.

Всеки, който има информация за емблематичното колело може да се обади на тел. 112 или пък да намери Петър на неговата фейсбук страница "България на две колела”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови