Отказан заем от 200 лв. е причина за жестоко убийство в Хасково

OFFNews 18 януари 2023 в 08:05 2699 0

полиция

Снимка БГНЕС/Владислава Григорова

полицейска лента

Отказан заем в размер на 200 лв. е станал причина за убийството на 67-годишния мъж в Хасково, съобщи Нова телевизия. По случая има задържан, на когото са повдигнати обвинения.

Окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов обяви, че престъплението е извършено с особена жестокост, а за него Наказателният кодекс предвижда лишаване на свобода от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. На тялото на жертвата е извършена аутопсия. От нея се установява, че смъртта е настъпила вследствие на множество нанесени удари в главата с твърд, тъп и тежък предмет.

Обвиненият за престъплението е направил самопризнания. Той е задържан в Благоевград по-малко от 6 часа след извършването на убийството. Пред органите на реда обяснил, че искал заем от 200 лв. от жертвата. И друг път бил взимал пари от него, но този път му било отказано, след което възникнал спор и спречкване.

Соченият за извършител казал на близките си да поддържат версията, че ще пътува за Германия, но полицията проверила, че до преди Нова година той работил във фабрика за обувки в Благоевград. Това обясни директорът ОД на МВР- Хасково Атанас Ненков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови